Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρυξέλλες: Οι σύμμαχοι του Ορμπαν ψηφίζουν σήμερα για το Fidesz

Η κίνηση δεν θα αφορά την αποβολή του από το ΕΛΚ, καθώς το τελευταίο αποφάσισε ότι ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει «εν μέρει» εκπληρώσει τρία κριτήρια που ζήτησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Βρυξέλλες: Οι σύμμαχοι του Ορμπαν ψηφίζουν σήμερα για το Fidesz

To Eυρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) θα ψηφίσει σήμερα στις Βρυξέλλες για το αν θα αναστείλει επ’  αόριστον τη συμμετοχή του κόμματος Fidesz του Βίκτωρ Ορμπαν, από τη συμμαχία.

Σύμφωνα με πηγές του ΕΛΚ που επικαλούνται οι Financial Times, θα αποφασίσουν αν θα χάσει τα δικαιώματα ψήφου και αν θα «παγώσουν» οι υποψηφιότητές του για εσωτερικές θέσεις.

Η κίνηση δεν θα αφορά την αποβολή του κόμματος από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς το τελευταίο αποφάσισε ότι ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει «εν μέρει» εκπληρώσει τρία κριτήρια που ζήτησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Ορμπαν έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από τους συμμάχους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις αφίσες κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και λόγω των χαρακτηρισμών των επικριτών του ως «χρήσιμους ανόητους».

Περίπου 260 αντιπρόσωποι του ΕΛΚ θα ψηφίσουν, ενώ παρών θα είναι και ο Βίκτορ Ορμπαν για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Αντί του αποκλεισμού του, ο κ. Βέμπερ αναμένεται να προτείνει επ' αόριστον αναστολή και έναν μηχανισμό παρακολούθησης της συμμόρφωσης του Ορμπαν με τις αξίες του ΕΛΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v