Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Δύο ρωσικά αεροσκάφη με στρατεύματα στη Βενεζουέλα

Το ένα αεροσκάφος μετέφερε Ρώσο αξιωματούχο και σχεδόν 100 στρατιώτες, ενώ το δεύτερο ήταν αεροπλάνο φορτίου που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Reuters: Δύο ρωσικά αεροσκάφη με στρατεύματα στη Βενεζουέλα

Δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο κύριο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας το Σάββατο, μεταφέροντας Ρώσο αξιωματούχο Αμυνας και σχεδόν 100 στρατιώτες, σύμφωνα με δημοσιογράφο από τοπικό μέσο ενημέρωσης, εν μέσω ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ Καράκας και Μόσχας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων, δύο αεροσκάφη που απογειώθηκαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο έφτασαν στο Καράκας την Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με άλλον ιστότοπο, ένα αεροπλάνο έφυγε από το Καράκας την Κυριακή.


Το δημοσίευμα έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας, τις οποίες ο Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ένδειξη ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων, αλλά η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Vasily Tonkoshkurov, Ρώσο επιτελάρχη του στρατού, προσθέτοντας ότι το δεύτερο ήταν ένα αεροπλάνο φορτίου που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Sputnik: Τίποτα το μυστηριώδες

Tα αεροσκάφη αφίχθησαν στο Καράκας «στο πλαίσιο της συνεργασίας σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο» με τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, όπως μεταδίδει το AFP.

«Αυτές οι πτήσεις δεν έχουν τίποτα το μυστηριώδες» αναφέρει το Sputnik, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα «Antonov An-124 κι ένα επιβατικό τύπου Ilyushin Il-62 που στάθμευσαν μπροστά από τον προεδρικό τερματικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Simon Bolivar».

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων συμπληρώνει ότι τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «προσωπικό στο πλαίσιο της συνεργασίας σε τεχνικό και στρατιωτικό επίπεδο» μεταξύ των δύο χωρών.

Τα δύο αεροσκάφη μετέφεραν «99 στρατιωτικούς και 35 τόνους υλικών, υπό τις εντολές του αρχηγού των δυνάμεων ξηράς της Ρωσίας, στρατηγού Βασίλι Τονκοσκούροφ» σημειώνεται επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v