Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντράγκι: Οι αγορές υποτιμούν τα ρίσκα από το άτακτο Brexit

O πρόεδρος της ΕΚΤ προειδοποίησε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα σενάριο άτακτου Brexit, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Ντράγκι: Οι αγορές υποτιμούν τα ρίσκα από το άτακτο Brexit

Οι χρηματοοικονομικές αγορές δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως τους κινδύνους από μια έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με πηγές του Reuters. 

Σύμφωνα με τις πηγές, ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η ΕΚΤ, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Κομισιόν, έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για ένα σενάριο «μη συμφωνίας». 

Αλλά ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε πως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, τονίζοντας ότι οι αγορές υποτιμούν τους κινδύνους. 

«Ανέφερε πως οι αγορές υποτιμούν τον κίνδυνο της μη συμφωνίας» σημείωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο