Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Huawei έτοιμη να υπογράψει συμφωνία μη κατασκοπείας μέσω των 5G

Με στόχο να καθησυχάσει τις ανησυχίες όσον αφορά τον ρόλο της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στην ανοικοδόμηση των δικτύων 5G, εμφανίζεται πρόθυμη να δεσμευτεί. Καλεί την κυβέρνηση της Κίνας να κάνει το ίδιο.

Η Huawei έτοιμη να υπογράψει συμφωνία μη κατασκοπείας μέσω των 5G

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei προσφέρει στο Βερολίνο μία «συμφωνία μη κατασκοπείας» για να διαχειριστεί τις ανησυχίες ασφαλείας όσον αφορά τον ρόλο της επιχείρησης στην ανοικοδόμηση των δικτύων 5G στη Γερμανία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο CEO της εταιρείας, Ren Zhengfei, είπε ότι «τον περασμένο μήνα, μιλήσαμε με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μία συμφωνία για μη κατασκοπεία με τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς και να υποσχεθούμε ότι η Huawei δεν θα επιτρέψει κρυφά μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα δεδομένα».

Ο ίδιος καλεί επίσης την κινεζική κυβέρνηση να υπογράψει παρόμοια συμφωνία και να τηρήσει τους νόμους προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v