Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 39% στα έσοδα της Huawei το Q1 παρά τη διαμάχη με τις ΗΠΑ

Εφτασαν τα 26,81 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχε παραδώσει περισσότερα από 59 εκατ. smartphone παγκοσμίως. Την περσινή χρονιά ξεπέρασε την Apple και έγινε η νούμερο 2 εταιρεία στα έξυπνα τηλέφωνα.

Αλμα 39% στα έσοδα της Huawei το Q1 παρά τη διαμάχη με τις ΗΠΑ

Αύξηση 39% κατέγραψε η Huawei στα έσοδα της το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με πέρυσι, χωρίς να δείχνει να επηρεάζεται από τις αμερικανικές προσπάθειες για απαγόρευση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της από τα δίκτυα 5G.

Για τους τρεις πρώτους μήνες της χρονιάς έφτασαν τα 26,81 δισ. δολάρια (179,7 δισ. γουάν). Όπως ενημέρωσε η επιχείρηση, έχει υπογράψει 40 εμπορικά συμβόλαια για συνεργασία με παρόχους όσον αφορά την τεχνολογία 5G, ενώ έχει παραδώσει περισσότερες από 70.000 σταθμούς βάσεων (base stations).

Η κινεζική τεχνολογική εταιρεία είχε απότομη άνοδο στα έσοδα, καθώς το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν ενισχυθεί 19,5%, ενώ το περιθώριο καθαρού κέρδους του «περίπου» 8% ήταν ελαφρώς υψηλότερα επίσης.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μέχρι τα τέλη Μαρτίου είχε παραδώσει περισσότερα από 59 εκατ. smartphone παγκοσμίως. Την περσινή χρονιά ξεπέρασε την Apple και έγινε η νούμερο 2 εταιρεία στα έξυπνα τηλέφωνα, μετά τη Samsung της Νότιας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v