Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sanofi: Αύξηση 9,4%στα κέρδη το α' τρίμηνο

Για το σύνολο του οικονομικού έτους 2019, η Sanofi συνεχίζει να αναμένει ότι τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2019 θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 3% και 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος.

Sanofi: Αύξηση 9,4%στα κέρδη το α τρίμηνο

 

Σε €8.391 εκατομμύρια διαμορφώθηκαν οι καθαρές πωλήσεις της Sanofi το α' τρίμηνο του 2019, σημειώνοντας αύξηση κατά 6,2% σε στοιχεία αναφοράς, 4,2% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και 3,8% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος/σταθερή διάρθρωση (CER/CS).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων το 1ο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 10,5% αγγίζοντας τα €1.765 εκατομμύρια και 9,0% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος. Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) κατά το 1ο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 9,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος αγγίζοντας τα €1,42. Τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) βάσει IFRS ανήλθαν σε €0,91 (αύξηση κατά 12,3%).

Για το σύνολο του οικονομικού έτους 2019, η Sanofi συνεχίζει να αναμένει ότι τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2019 θα σημειώσουν αύξηση μεταξύ 3% και 5% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων. Εφαρμόζοντας τον μέσο όρο των συναλλαγματικών ισοτιμιών του Απριλίου 2019, η επίπτωση του συναλλάγματος στα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2019 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 2%.

Ο κ. Olivier Brandicourt, CEO της Sanofi, σχολίασε: «Είμαι ικανοποιημένος με τη δυναμική αρχή που σημειώσαμε το 2019, καθώς παραμένουμε στη φάση ανάπτυξης καταγράφοντας αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) της τάξης του 9,4%. Πραγματοποιήσαμε με επιτυχία σημαντικές νέες κυκλοφορίες της Παγκόσμιας Επιχειρηματικής Μονάδας Ειδικής Φροντίδας, η οποία ωθείται από την εντυπωσιακή πορεία του dupilumab στην ατοπική δερματίτιδα και το άσθμα, και παράλληλα σημειώσαμε ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των Εμβολίων. Επιπλέον, η νέα δομή των παγκόσμιων επιχειρησιακών μονάδων μας επέτρεψε να βελτιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης στην Κίνα & τις Αναδυόμενες Αγορές και να προσαρμοστούμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρησιακή μονάδα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Με βάση τις επιδόσεις μας κατά το 1ο τρίμηνο, εξακολουθούμε να διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας το υπόλοιπο του έτους, παρά τη δύσκολη δυναμική που επικρατεί στη βιομηχανία»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v