Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα €301 εκατ. διευρύνθηκαν οι ζημίες της TUI το πρώτο εξάμηνο

Η διστακτικότητα των καταναλωτών να προχωρήσουν σε κρατήσεις, η αδύναμη βρετανική λίρα αλλά και η καθήλωση των Boeing 737 Max, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που οδήγησαν τον ταξιδιωτικό οργανισμό σε απώλειες.

Στα €301 εκατ. διευρύνθηκαν οι ζημίες της TUI το πρώτο εξάμηνο

Διευρύνθηκαν οι ζημίες του ταξιδιωτικού οργανισμού TUI το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης, καθώς η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες που σχετίζονται με τις συνήθειες των καταναλωτών όσον αφορά τις κρατήσεις, αλλά και με το ασυνήθιστα ζεστό περσινό καλοκαίρι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η TUI -εισηγμένη στον FTSE 100- ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ζημία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διευρύνθηκαν στα €301 εκατ. από €170 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η επιδείνωση ήρθε παρά το γεγονός ότι ο τζίρος αυξήθηκε 1,7%, φτάνοντας στα €6,7 δισ.

Η TUI, που έχει ήδη δύο φορές φέτος προειδοποιήσει για τα κέρδη, διατηρεί το τρέχον ετήσιο guidance. Τον Φεβρουάριο είχε ενημερώσει ότι οι κρατήσεις ήταν στάσιμες λόγω διστακτικότητας από πλευράς των καταναλωτών και αδύναμης βρετανικής λίρας, ενώ τον Μάρτιο προχώρησε σε υποβάθμιση των προβλέψεων για τη χρονιά, λόγω της καθήλωσης των Boeing 737 Max αεροπλάνων. Η TUI έχει 15 τέτοια αεροπλάνα, σε έναν στόλο που αποτελείται από 150 αεροσκάφη.

Το αεροπορικό τμήμα καθώς και αυτό των πωλήσεων διακοπών οδήγησαν τις απώλειες λόγω «επιβράδυνσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης» και «αβεβαιότητας από το Brexit», σημείωσε ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v