Επίθεση από χάκερς στη διαδικτυακή μετάδοση της Eurovision

Εικόνες από εκρήξεις στο Τελ Αβίβ προβλήθηκαν στο webcast του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο οποίος κατηγόρησε για το χακάρισμα τη Χαμάς. Υποβαθμίστηκε ωστόσο το γεγονός, καθώς η βραδιά ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

Επίθεση από χάκερς στη διαδικτυακή μετάδοση της Eurovision

Επίθεση από χάκερς δέχθηκε η διαδικτυακή μετάδοση του πρώτου ημιτελικού της Eurovision, που έγινε χθες στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας κατηγόρησε για το χακάρισμα τη Χαμάς, η οποία ωστόσο δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι δύο πλευρές προχώρησαν σε εκατοντάδες επιθέσεις - με ρουκέτες από τη Γάζα από τη μία πλευρά και αεροπορικές επιθέσεις από το Ισραήλ από την άλλη.

Το χακάρισμα, ωστόσο, δεν επηρέασε την κανονική τηλεοπτική μετάδοση του διαγωνισμού, ούτε στο Ισραήλ ούτε στο εξωτερικό. Κατά την έναρξη του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, η διαδικτυακή μετάδοση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ΚΑΝ πρόβαλε στιγμιότυπα από εκρήξεις στο Τελ Αβίβ, υπό τους ήχους επιθετικής μουσικής.

Ο ΚΑΝ υποβάθμισε το γεγονός, τονίζοντας ότι η βραδιά ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα: Οι Ελλάδα, Λευκορωσία, Σερβία, Κύπρος, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο και Σλοβενία πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου.

Νούμερα τηλεθέασης για τη χθεσινή βραδιά δεν έχει δώσει ακόμη η European Broadcasting Union (EBU). Εκπρόσωπος πάντως της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης σημείωσε, ότι πέρυσι παρακολούθησαν τον διαγωνισμό (δύο ημιτελικοί και τελικός) συνολικά 186 εκατ. τηλεθεατές.

Πολλοί καλούν σε μποϊκοτάζ, βάζοντας στον στόχο τους και τη Mαντόνα, που έφτασε στο Ισραήλ την Τρίτη, καθώς θα εμφανιστεί στον τελικό του Σαββάτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v