Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαβούσογλου: Καμία αναβολή ή ακύρωση της αγοράς των S-400

Τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από την αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος συζητάνε Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου: Καμία αναβολή ή ακύρωση της αγοράς των S-400

Η Τουρκία συζητάει με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας που θα εκτιμήσει την επίπτωση της αγοράς των ρωσικών αμυντικών συστημάτων, αλλά δεν θα καθυστερήσει την παράδοσή τους, σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η διαμάχη Αγκυρας-Ουάσιγκτον για την απόφαση της πρώτης να αγοράσει τους S-400, που δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ, διατηρεί την ένταση μεταξύ τους σε υψηλό σημείο.

Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες έχουν τα F-35, ανησυχούν ότι το ραντάρ στο σύστημα των S-400 θα μάθει πώς να εντοπίζει τα μαχητικά, κάνοντάς το λιγότερο ικανό να αποφεύγει τα ρωσικά όπλα.

«Ανταλλάσσουμε απόψεις για το πώς θα μπορούσε να γίνει, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις απόψεις μας. Θα αποφασίσουμε εάν θα υπάρξει ομάδα εργασίας ή όχι», είπε ο Τσαβούσογλου. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται, ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αναβολής ή ακύρωσης σε αυτό το στάδιο. Και δεν είναι ούτε στην ατζέντα», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v