Η Gazprom μπορεί να ολοκληρώσει μόνη της τον αγωγό Nord Stream-2

Ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να προχωρήσει αυτοτελώς το έργο, σε περίπτωση που επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις στις κατασκευαστικές εταιρείες που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Η Gazprom μπορεί να ολοκληρώσει μόνη της τον αγωγό Nord Stream-2

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom είναι σε θέση να ολοκληρώσει μόνη της την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις στις εταιρείες που συμμετέχουν στην τοποθέτηση του ρωσικού υποθαλάσσιου αγωγού.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας Ανατόλι Γιανόφσκι, μιλώντας στη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Οι προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας της Ρωσίας με την ΕΕ στον τομέα του φυσικού αερίου», που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.

«Εάν, εξαιτίας των πιέσεων, οι εταιρείες, οι οποίες συμμετέχουν στον εν λόγω έργο, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σ' αυτό, η οικονομική κατάσταση της Gazprom, η οποία είναι διαφανής, της επιτρέπει να ολοκληρώσει αυτοτελώς το έργο, αναλαμβάνοντας όλες τις απαιτούμενες υποχρεώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υφυπουργός Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v