Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλγαρία: Πρόκληση η δημιουργία εμπορικού διαδρόμου στον Εύξεινο Πόντο

Ατυπη σύνοδος των υπουργών Μεταφορών των κρατών- μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Βουλγαρία: Πρόκληση η δημιουργία εμπορικού διαδρόμου στον Εύξεινο Πόντο

"Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμπορικού διαδρόμου στην περιοχή αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις κοινές προσπάθειες όλων των κρατών-μελών", δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας και Επικοινωνιών Ρόσεν Ζελιάσκοφ, στη διάρκεια της άτυπης συνόδου των υπουργών Μεταφορών των κρατών- μελών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κ. Ζελιάσκοφ υπογράμμισε ότι η βελτιστοποίηση του επιπέδου ολοκλήρωσης των δικτύων μεταφορών απαιτεί να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα διεθνή έργα του Διευρωπαϊκού Δικτύου και των ευρωασιατικών διαδρόμων μεταφορών στα εδάφη των κρατών- μελών του ΟΣΕΠ, παράλληλα με την ανάπτυξη των περιφερειακών υποδομών μεταφορών.

"Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί βιώσιμη κινητικότητα και υψηλή αποτελεσματικότητα είναι να τεθεί το επίκεντρο των δράσεων στην αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων, όπως ο εκσυγχρονισμός των υποδομών και η εφαρμογή έξυπνων συστημάτων μεταφορών" πρόσθεσε.

Η άτυπη σύνοδος των υπουργών Μεταφορών διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών (ITF), που πραγματοποιείται στη Λειψία (22-24 Μαΐου). Οι εκπρόσωποι των χωρών- μελών του ΟΣΕΠ συναντώνται στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ITF, όπου περισσότεροι από 1.000 αντιπρόσωποι από περισσότερες από 70 χώρες και περίπου 40 υπουργοί συζήτησαν για τη διασύνδεση των μεταφορών για την περιφερειακή ολοκλήρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v