Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυπτονόμισμα «έχει στα σκαριά» το Facebook

Μυστική ομάδα του κοινωνικού δικτύου εργάζεται εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία νομίσματος, το οποίο οι 2 δισ. χρήστες του θα χρησιμοποιούν για να στείλουν χρήματα, αλλά και να κάνουν αγορές σε όλο το Ιντερνετ και τον πραγματικό κόσμο.

Κρυπτονόμισμα «έχει στα σκαριά» το Facebook

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Οι μεγάλες φιλοδοξίες του Facebook για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος οδήγησαν τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνομιλίες με κάποια από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτού που ίδρυσαν οι ορκισμένοι εχθροί του, τα δίδυμα Winklevoss.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μυστική ομάδα του κοινωνικού δικτύου εργάζεται εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία ενός νομίσματος, το οποίο οι 2 δισεκατομμύρια χρήστες του θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, να αγοράσουν πράγματα όχι μόνο στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp, αλλά σε όλο το Ιντερνετ και τον πραγματικό κόσμο.

«Οι πληρωμές είναι ένας τομέας που μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο απλό. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τόσο εύκολο να στέλνεις χρήματα σε κάποιον, όσο είναι να στέλνεις μία φωτογραφία», σημείωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, σε συνέδριο προγραμματιστών στα τέλη Απριλίου.

Το πρότζεκτ θα είναι «μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό», σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

Για να βεβαιωθεί για το trading του νέου ψηφιακού νομίσματος, που θα συνδέεται με την αξία του δολαρίου, ο Ζούκερμπεργκ έχει προχωρήσει σε συνομιλίες με τις μεγαλύτερες εταιρείες trading του Σικάγο, τις Jump και DRW. Και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

To Facebook έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές με τις οποίες έχει μιλήσει να υπογράψουν συμφωνίες μη αποκάλυψης των συνομιλιών.

Το δίκτυο φέρεται να έχει επίσης συνομιλήσει με τις πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Coinbase και Gemini. Αν και το Coinbase είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια, το Gemini, που ιδρύθηκε από τους Cameron και Tyler Winklevoss, το 2014, είναι γνωστό για τις σχέσεις του με τις ρυθμιστικές αρχές. Εχει άδεια λειτουργίας εταιρείας επενδύσεων, υπό τον τραπεζικό νόμο της Νέας Υόρκης, και είναι μία από τις δύο εταιρείες που πέρυσι κέρδισαν κρατική έγκριση για να κυκλοφορήσει ψηφιακό νόμισμα προσδεδεμένο με το δολάριο, το δολάριο Gemini.

Τα δίδυμα Winklevoss δεν είναι πιθανό να γίνουν συνέταιροι του Facebook. Μετά τη φοίτησή τους στο Χάρβαρντ μαζί με τον Ζούκερμπεργκ, υπέβαλαν αγωγή εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι τους έκλεψε την ιδέα για το κοινωνικό δίκτυο. Τελικά, κέρδισαν έναν συμβιβασμό $65 εκατ. σε μετρητά και μετοχές του Facebook.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ρύθμιση θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το δίκτυο όσον αφορά το δικό του νόμισμα.

Στα μέσα Απριλίου, το Facebook δημιούργησε μία fintech εταιρεία στην Ελβετία, υπό το όνομα Libra. Η εταιρεία θα αναπτύσσει λογισμικό και υποδομές που σχετίζονται με την τεχνολογία blockchain, τις πληρωμές, τη διαχείριση ταυτότητας και ανάλυσης δεδομένων.

Το Facebook αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v