Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Στο 15% αυξάνει την πιθανότητα άτακτου Brexit

Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας δεν θεωρούν πλέον εφικτή την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit στο δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Goldman Sachs: Στο 15% αυξάνει την πιθανότητα άτακτου Brexit

H Goldman Sachs ανέβασε την Παρασκευή την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία στο 15% από 10% προηγουμένως, καθώς η παραίτηση της Τερέζα Μέι ανοίγει τον δρόμο σε πιο σκληροπυρηνικούς πολιτικούς για να αναλάβουν την εξουσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο αναλυτής της Goldman Sachs, Άντριαν Πoλ, εκτιμά ότι δεν είναι πλέον εφικτό να υπάρξει συμφωνία για το Brexit στο δεύτερο τρίμηνο. «Αναμένουμε μια συντεταγμένη αποχώρηση από την Ε.Ε. στο τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020, αλλά με μικρή βεβαιότητα» επισημαίνει.

Ο νέος πρωθυπουργός θα έρθει αντιμέτωπος με τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετώπισε η κα. Μέι, προσθέτει, λέγοντας ότι θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο με μια συμφωνία η οποία θα θυμίζει την υφιστάμενη.

«Αναθεωρούμε την πιθανότητα ενός άτακτου Brexit όχι γιατί το κοινοβούλιο (ή το επόμενο) θα αναμειχθεί ενεργά για την υλοποίησή του, αλλά επειδή η πρόσφατη επίδοση του κόμματος Brexit και τα ευρωσκεπτικά διαπιστευτήρια του επόμενου πρωθυπουργού μπορεί να ενισχύσουν την υπόθεση για τη συμπερίληψη της επιλογής του άτακτου Brexit στην κάλπη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος» επισημαίνει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v