Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βάιντμαν: Η Bundebsank έχει πειραματιστεί με το blockchain

Η τεχνολογία του blockchain δεν έχει προσφέρει ακόμα πιο γρήγορες και φθηνές λύσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα παρά τις δοκιμές που έχουν γίνει, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundebsank, Γιενς Βάιντμαν.

Βάιντμαν: Η Bundebsank έχει πειραματιστεί με το blockchain

Πιλοτική εφαρμογή για τη μεταφορά και τον διακανονισμό χρεογράφων και ρευστού με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain αποδείχτηκε λιγότερο γρήγορη και πιο ακριβή από ότι οι παραδοσιακές διαδικασίες, δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν.

Το πείραμα, το οποίο ξεκίνησε η Bundesbank μαζί με τη Deutsche Boerse το 2016 αποδείχτηκε ότι «επί της αρχής εκπλήρωνε όλα τα ρυθμιστικά κριτήρια για την εκτέλεση χρηματοοικονομικών συναλλαγών». Ωστόσο, ο κ. Βάιντμαν υποστήριξε στο Bloomberg ότι ήταν πιο αργό και πιο ακριβό.

«Η λύση του blockchain δεν τα πήγε σε καμία περίπτωση καλύτερα: η διαδικασία χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο και οδήγησε σε σχετικά υψηλότερο κόστος» σημείωσε ο κ. Βάιντμαν στη Φρανκφούρτη.

O ίδιος τόνισε ότι έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες δοκιμές στον χρηματοοικονομικό τομέα και ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια πραγματική τομή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο