Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλαρίντα: H Fed θα αλλάξει πολιτική αν επιδεινωθούν τα οικονομικά στοιχεία

Η Fed είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική αν υπάρξουν σημάδια επίμονης πτώσης του πληθωρισμού, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Ρίτσαρντ Κλαρίντα.

Κλαρίντα: H Fed θα αλλάξει πολιτική αν επιδεινωθούν τα οικονομικά στοιχεία

Η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά η Fed είναι έτοιμη να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική αν υπάρξουν σημάδια επίμονης πτώσης του πληθωρισμού, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Κλαρίντα.

«Η αμερικανική οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση, με την ανεργία κοντά σε χαμηλό πενήντα ετών, τις πληθωριστικές πιέσεις υποτονικές, τον προσδοκώμενο πληθωρισμό σταθερό και την ανάπτυξη του ΑΕΠ ικανοποιητική» τόνισε σε συνέδριο οικονομολόγων στη Νέα Υόρκη.

«Ωστόσο, αν τα εισερχόμενα στοιχεία έδειχναν μια επίμονη πτώση του πληθωρισμού κάτω από το στόχο του 2% ή αν έδειχναν ότι οι παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις συνιστούν ένα σημαντικό κίνδυνο για το βασικό μας outlook, τότε αυτές είναι εξελίξεις τις οποίες η Επιτροπή θα λάμβανε υπόψη στην αξιολόγηση της νομισματικής πολιτικής» υπογράμμισε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Κλαρίντα υπογράμμισε ότι οι πολιτικές της Fed πρέπει να διατηρήσουν την ισχυρή οικονομική τάση όσο το δυνατόν περισσότερο και ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια οφείλεται στην πεποίθηση ότι η πρόσφατη αποδυνάμωση του πληθωρισμού θα αποδειχθεί «παροδική».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v