Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Σαλβίνι και Ντι Μάιο για συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση οι ηγέτες της Λέγκας και των Πέντε Αστέρων, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά τους ήταν η μείωση των φόρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Συμφωνία Σαλβίνι και Ντι Μάιο για συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων του ιταλικού κυβερνητικού συνασπισμού, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι ντι Μάιο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταρρεύσει και δεσμεύτηκαν σε εποικοδομητικό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το έλλειμμα και το χρέος.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει» ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters, μετά από κατ' ιδίαν συνάντηση, προσθέτοντας ότι προτεραιότητά τους ήταν η μείωση των φόρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Την Τετάρτη η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιταλία παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες με το αυξημένο χρέος της, καταλήγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνοντας ότι μία τέτοια κατάσταση δικαιολογεί την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας.

Η Κομισιόν υποστήριξε ότι η Ιταλία έχει σημειώσει περιορισμένη πρόοδο όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών συστάσεων και έχει κάνει πίσω όσον αφορά τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό «μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη δυνητική ανάπτυξη της Ιταλίας», δήλωσε η Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v