Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αντιδράσει σε δυσμενείς εξελίξεις

Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ υποστήριξε ότι οι αγορές ομόλογων υπό το πρόγραμμα QE συνεχίζουν να προσφέρουν νομισματική τόνωση.

Κερέ: Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αντιδράσει σε δυσμενείς εξελίξεις

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να αντιδράσει σε «δυσμενείς περιστάσεις», υποστήριξε την Τετάρτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, επικαλούμενος αντίθετους ανέμους από το εξωτερικό οι οποίοι σχετίζονται με την απειλή του προστατευτισμού. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι οι αγορές ομολόγων αξίας €2,6 τρισ. που πραγματοποίησε η ΕΚΤ τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνεχίζουν να κρατάνε χαμηλότερα το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη ακόμα και μετά την ολοκλήρωση τους τον Δέκεμβριο,

«Υπάρχουν πειστικές ενδείξεις που στηρίζουν την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα (QE) παραμένει σημαντική πηγή νομισματικής χαλάρωσης ακόμα και μετά την ολοκλήρωση των αγορών τίτλων» ανέφερε ο κ. Κερέ σε ομιλία που έδωσε. 

«Συνεχίζει να προσφέρει σημαντική διευκόλυνση σε ένα περιβάλλον αυξημένων καθοδικών ρίσκων για την ανάπτυξη και άρα στηρίζει την σύγκλιση του πληθωρισμού κοντά στο 2%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v