Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες $2 δισ. αναμένει η Broadcom λόγω Huawei

Η απόφαση Τραμπ να απαγορεύσει τις επαφές αμερικανικών εταιρειών με την Huawei προκαλεί ανησυχία στους κατασκευαστές ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Η προειδοποίηση της Broadcom εντείνει τον προβληματισμό. Εννέα δισ. έχασε την Παρασκευή η μετοχή της εταιρείας.

Απώλειες $2 δισ. αναμένει η Broadcom λόγω Huawei

Ανησυχία προκάλεσε την Παρασκευή η προειδοποίηση της Broadcom για απώλεια εσόδων 2 δισ. δολαρίων εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της υπόθεση της Huawei.

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να υποχωρεί την Παρασκευή στη Wall Street κατά 9 δισ. δολάρια, ως αποτέλεσμα των απαισιόδοξων προβλέψεών της. Καθοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των άλλων κατασκευαστών ηλεκτρονικών όπως η Qualcomm, η Applied Materials, η Intel, η AMD και η Xilinx.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Broadcom τόνισε πως δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος πελάτης που θα μπορούσε να υποκαταστήσει την Huawei, η οποία μπήκε με εντολή Τραμπ στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου με αποτέλεσμα να απαγορεύεται κάθε επικοινωνία εταιρείας των ΗΠΑ μαζί της. Αναλυτές που επικαλείται το Reuters υποστηρίζουν πως το πρόβλημα είναι ευρύτερο και δεν περιορίζεται μόνο στην Huawei, καθώς ούτε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προχωρούν σε παραγγελίες ηλεκτρονικών, ενώ στελέχη της Micron που επίσης κατασκευάζει ολοκληρωμένα κυκλώματα τονίζουν πως η απαγόρευση πωλήσεων στην Huawei θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα μελλοντικά έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v