Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία υποστηρίζει πως απέτρεψε αμερικανικές κυβερνοεπιθέσεις

Για εξουδετέρωση προσπαθειών εκ μέρους των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν πιθανόν κακόβουλο λογισμικό σε κρίσιμες υποδομές της Ρωσίας κάνουν λόγο ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως απέτρεψε αμερικανικές κυβερνοεπιθέσεις

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως οι αρχές της χώρας εντόπισαν και εξουδετέρωσαν κυβερνοεπιθέσεις των ΗΠΑ με στόχο κρίσιμες υποδομές.

Τους σχετικούς ισχυρισμούς διατυπώνουν τα πρακτορεία TASS και RIA, ενώ λίγες ημέρες πριν οι New York Times επικαλέστηκαν ανώνυμες πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει πιθανόν κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές που ελέγχουν το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας.

Τα πρακτορεία επικαλούνται Ρώσο αξιωματούχο που ανέφερε πως «κατορθώσαμε να εξουδετερώσουμε αυτές τις ενέργειες» χωρίς ο ίδιος να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Αξιωματούχος του Κρεμλίνου σχολίασε προ ημερών το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας λέγοντας πως διάφοροι τομείς της ρωσικής οικονομίας έχουν αποτελέσει κατ’επανάληψη στόχο κυβερνοεπιθέσεων από το εξωτερικό και πως οι αρχές προσπαθούν να προστατέψουν τις ευαίσθητες υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v