Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Έκοψε την οικονομική βοήθεια σε τρεις χώρες

Την οικονομική βοήθεια σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής πάγωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με το επιχείρημα πως δεν έχουν πράξει όσα πρέπει για να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ.

Τραμπ: Έκοψε την οικονομική βοήθεια σε τρεις χώρες

Την οικονομική βοήθεια σε Ελ Σαλβαδόρ, Ονδούρα και Γουατεμάλα διέκοψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με το επιχείρημα ότι χιλιάδες πολίτες των τριών αυτών χωρών έχουν ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ.

Η απόφαση αναμένεται να συναντήσει αντιδράσεις στο Κογκρέσο, καθώς πολλοί νομοθέτες θεωρούν πως η συγκεκριμένη κίνηση είναι αντιπαραγωγική και δεν θα έχει αποτέλεσμα στη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Βάσει της απόφασης Τραμπ δεν θα εκταμιευτούν 550 εκατ. δολάρια που είχαν εγκριθεί ως οικονομική βοήθεια προς τις τρεις χώρες το 2017 και το 2018.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα απελευθερώσει κονδύλια προς το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα πριν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις πως οι τρεις χώρες λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v