Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντε Γκουίντος: Η ΕΚΤ μπορεί να ξεκινήσει νέο QE αν χρειαστεί

Οι αγορές ομολόγων είναι μεταξύ των εργαλείων που διαθέτει η ΕΚΤ για να προσφέρει νομισματική τόνωση, αν αυτό χρειαστεί, τόνισε ο Λούις ντε Γκουίντος.

Ντε Γκουίντος: Η ΕΚΤ μπορεί να ξεκινήσει νέο QE αν χρειαστεί

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε πως ένας ακόμα γύρος αγοράς ομολόγων είναι μια επιλογή που μπορεί να εφαρμοστεί, αν ο πληθωρισμός δεν φτάσει στον επιδιωκόμενο στόχο. 

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Λούις ντε Γκουίντος υποστήριξε ότι η ΕΚΤ έχει πολλά εργαλεία στη διάθεσή της για να προσφέρει νομισματική τόνωση. 

«Έχουμε τη μελλοντική καθοδήγηση, έχουμε τα TLTRO, έχουμε την επανεπένδυση των ομολόγων που βρίσκονται στον ισολογισμό μας, οπότε υπάρχει ένα μεγάλο εύρος εργαλείων που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε, και το QE είναι μέσα σε αυτά» σημείωσε ο κ. Ντε Γκουίντος. 

Την Τρίτη, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι η ΕΚΤ θα πρέπει να υιοθετήσει ξανά μια διευκολυντική πολιτική, πιθανόν μέσω μειώσεων επιτοκίων ή αγορά στοιχείων ενεργητικού, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της.

«Ελλείψει βελτίωσης, στην περίπτωση που η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας απειλείται, θα απαιτηθούν επιπλέον κίνητρα», υπογράμμισε ο Ντράγκι στην ετήσια συνάντηση της ΕΚΤ, στην Πορτογαλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v