Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν drone των ΗΠΑ

Το drone «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης, «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», υποστηρίζει το Ιράν. Επιβεβαιώνει Αμερικανός αξιωματούχος.

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν drone των ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν «αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος» που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης «κατέρριψαν αμερικανικό κατασκοπευτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο παρεισέφρησε [στον ιρανικό εναέριο χώρο] πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα της χώρας», ανέφερε το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το αεροσκάφος, τύπου RQ-4 Global Hawk (το κατασκευάζει η Northrop Grumman), «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης, «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», αφού «παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο», διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο αξιωματούχος εξήγησε ότι το drone ήταν ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Προς το παρόν δεν είναι γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όπως ο χρόνος της κατάρριψης.

Ιραν: Παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε σήμερα την παραβίαση του ιρανικού εναέριου χώρου, όπως τη χαρακτήρισε, από στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες τέτοιων «προκλητικών» μέτρων.

«Οποιεσδήποτε τέτοιες παραβιάσεις των συνόρων του Ιράν καταδικάζονται σθεναρά... Προειδοποιούμε για τις συνέπειες τέτοιων παράνομων και προκλητικών μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί.

Στο μεταξύ, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε ότι το επίλεκτο ιρανικό Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε πως το στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε σήμερα είχε κλείσει τον αναμεταδότη αναγνώρισής του.

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε από βάση των ΗΠΑ στον νότιο Περσικό Κόλπο... Είχε κλείσει όλον τον αναγνωριστικό εξοπλισμό του παραβιάζοντας τους κανόνες αεροπλοΐας και κινείτο με πλήρη μυστικότητα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί, σύμφωνα με το IRIB. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v