Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκός Οίκος: Αδύνατη η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Ανακοίνωση με την οποία αποκλείει ρητά τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Τονίζει πως η απόκτηση των ρωσικών S-400 υπονομεύει τη δέσμευση στο ΝΑΤΟ.

Λευκός Οίκος: Αδύνατη η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Λευκός Οίκος.

«Τo πρόγραμμα των F-35 δεν μπορεί να συνυπάρξει με μια ρωσική πλατφόρμα συλλογής πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να ανιχνευθούν οι προηγμένες του δυνατότητες» ανέφερε ο Λευκός Οίκος. 

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει πως η Τουρκία έχει υπάρξει επί μακρόν ένας έμπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά όπως υπογραμμίζει η αποδοχή των S-400 υπονομεύει τη δέσμευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ να μην αποδέχονται ρωσικά συστήματα.

Προσθέτει ωστόσο πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εκτιμούν τη στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία και τονίζει πως η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί, αλλά με τους περιορισμούς που δημιουργεί η παρουσία των ρωσικών S-400 στην Τουρκία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v