Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Ιράν υποστηρίζει ότι συνέλαβε κατασκόπους της CIA

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διέψευσε τη Δευτέρα την ανακοίνωση του Ιράν για τη σύλληψη 17 κατασκόπων.

Το Ιράν υποστηρίζει ότι συνέλαβε κατασκόπους της CIA

Το Ιράν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε 17 κατασκόπους που εργάζονται για την αμερικανική CIA και καταδίκασε κάποιους από αυτούς σε θάνατο, κλιμακώνοντας την ένταση με τη Δύση.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση δημοσίευσε εικόνες που, όπως ανέφερε, δείχνουν τους αξιωματούχους της CIA που ήταν σε επαφή με τους φερόμενους ως κατασκόπους.

Σε ανακοίνωση που ανέγνωσε στην κρατική τηλεόραση, το υπουργείο Πληροφοριών ανέφερε ότι 17 κατάσκοποι συνελήφθησαν το 12μηνο έως τον Μάρτιο του 2019. Κάποιοι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις δεν είναι ασυνήθιστες στο Ιράν και συχνά γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Αλλά η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης υποδηλώνει πιθανή σκλήρυνση της στάσης της Τεχεράνης στη διαμάχη της με τη Δύση, που δημιουργεί ανησυχίες για στρατιωτική αντιπαράθεση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο διέψευσε τη Δευτέρα την ανακοίνωση του Ιράν για τη σύλληψη 17 κατασκόπων.

«Το ιρανικό καθεστώς έχει μακρά ιστορία να ψεύδεται... Δεν θα έπαιρνα και πολύ τοις μετρητοίς τους ισχυρισμούς του Ιράν για τη δράση που έχει αναλάβει», δήλωσε ο κ. Πομπέο σε συνέντευξη στο
Fox News Channel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v