Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» στα κέρδη β' τριμήνου της Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία έχει εκδώσει φέτος δυο προειδοποιήσεις για τα κέρδη της, με την τιμή της μετοχής της να καταγράφει πτώση άνω του 23% από την αρχή του έτους.

«Βουτιά» στα κέρδη β τριμήνου της Lufthansa

Σημαντική πτώση κατέγραψαν το β’ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Deutsche Lufthansa, κάτι που η εταιρεία αποδίδει στον έντονο ανταγωνισμό τιμών στα σύντομα δρομολόγια, όπως μεταδίδει το Marketwatch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 226 εκατ. ευρώ, από 752 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 4% στα 9,63 δισ. ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 25% στα 754 εκατ. ευρώ, ενώ οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 91 εκατ. ευρώ.

Η Lufthansa επιβεβαίωσε το guidance για το σύνολο της χρήσης που εξέδωσε τον Ιούνιο, αναμένοντας αύξηση του κύκλου εργασιών με χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό και περιθώριο προσαρμοσμένων EBIT 5,5%-6,5%.

Σημειώνεται πως η γερμανική αεροπορική εταιρεία έχει εκδώσει φέτος δυο προειδοποιήσεις για τα κέρδη της, με την τιμή της μετοχής της να καταγράφει πτώση άνω του 23% από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v