Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χούτι: Παραμένουν στόχος οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ. Αραβίας

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπός τους, Yahya Sarea, δηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητα και τον αποκλεισμό της Υεμένης.

Χούτι: Παραμένουν στόχος οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σ. Αραβίας

Οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco παραμένουν στόχος, τονίζει η οργάνωση Χούτι της Υεμένης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σημειώνουν ότι θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση ανά πάσα στιγμή, προειδοποιώντας τους ξένους να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπός τους Yahya Sarea δηλώνει ότι η Σαουδική Αραβία πρέπει να σταματήσει την επιθετικότητα και τον αποκλεισμό της Υεμένης.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, το Σάββατο, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Ανατολική Επαρχία του βασιλείου.

Οι Χούτι ανέπτυξαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις και η οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της στη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός συνασπισμού που πολεμά εναντίον των Χούτι στην Υεμένη.

Η Saudi Aramco έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στον κόσμο και το μεγαλύτερο εργοστάσιο μερικής απόσταξης αργού πετρελαίου στο Αμπκάικ, στην ανατολική Σαουδική Αραβία. Το εργοστάσιο έχει δυνατότητα επεξεργασίας αργού πετρελαίου μεγαλύτερη των 7 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v