Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ιταλία ετοιμάζει διάταγμα για προστασία του χρηματιστηρίου από εξαγορές

Την «οχύρωση» του χρηματιστηρίου του Μιλάνου από επιθετικές εξαγορές εκτός Ε.Ε. επιδιώκει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με προσχέδιο διατάγματος που έχει δει το Reuters.

Η Ιταλία ετοιμάζει διάταγμα για προστασία του χρηματιστηρίου από εξαγορές

Η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί το χρηματιστήριο του Μιλάνου ως στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο και έχει το δικαίωμα να παρέμβει με ειδικές εξουσίες για να προστατεύσει τα συμφέροντά της αν χρειαστεί, σύμφωνα με προσχέδιο έκτακτου διατάγματος το οποίο έχει δει το Reuters. 

To διάταγμα, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Πέμπτη, θέτει σε ισχύ μέτρα τα οποία είχαν συνταχθεί αρχικά το 2012 και δίνουν στην Ιταλία έναν εθνικό μηχανισμό ελέγχου «golden power» για τις κρίσιμες χρηματοοικονομικές υποδομές. 

Ο μηχανισμός θα αναγκάζει όλους τους ενδιαφερόμενους αγοραστές εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενημερώσουν τη Ρώμη για οποιοδήποτε σχέδιο απόκτησης μεριδίου σε τέτοια περιουσιακά στοιχεία. Συγκεκριμένα, θα δίνει στην ιταλική κυβέρνηση τη δυνατότητα να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε κίνηση εκτός Ε.Ε. για την αγορά μεριδίου στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, το οποίο ελέγχεται εξολοκλήρου από το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE). 

Nωρίτερα αυτόν τον μήνα, το χρηματιστήριο του Χονγκ Κoνγκ κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, η οποία όμως απορρίφθηκε από τον βρετανικό όμιλο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v