Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Huawei: Χωρίς εφαρμογές της Google το νέο 5G smartphone Mate 30

Τα νέα τηλέφωνα δεν θα έχουν εγκατεστημένες βασικές εφαρμογές της Google, όπως Gmail, YouTube, Maps ή Play Store, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων. Η ναυαρχίδα του κινεζικού κολοσσού παρουσιάστηκε σήμερα στο Μόναχο.

Huawei: Χωρίς εφαρμογές της Google το νέο 5G smartphone Mate 30

Το νέο κινητό Mate 30 παρουσίασε η Huawei, την Πέμπτη, στο Μόναχο. Πρόκειται για τη ναυαρχίδα των smartphones της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.

Όπως σημειώνει το CNBC και όπως αναμενόταν, δεν θα έχει εγκατεστημένες εφαρμογές με άδεια της Google, καθώς ο κινεζικός κολοσσός είναι στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σειρά Mate 30, που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Μόναχο, θα λειτουργεί με μία έκδοση ανοιχτού κώδικα του λειτουργικού συστήματος Android.

Η εταιρεία δεν κατάφερε να αποκτήσει άδεια της τελευταίας εκδοχής Android, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον της.

Αυτό σημαίνει ότι τα νέα τηλέφωνα δεν θα έχουν εγκατεστημένες βασικές εφαρμογές της Google, όπως τα Gmail, YouTube, Maps ή το Play Store.

Αντ’ αυτών, η Huawei θα προσφέρει ένα περιβάλλον δικό της που βασίζεται στο Android, το οποίο ονομάζεται EMUI10, και είναι διαθέσιμο στο δικό της app store.

Οι αναλυτές ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι μεγάλο μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, όπως Samsung και Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v