Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εχασαν πρόσβαση σε apps της Google τα τηλέφωνα Mate 30 της Huawei

Οι συσκευές Mate 30, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σε νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, έχασαν την άδεια για τη χειροκίνητη εγκατάσταση εφαρμογών Android.

Εχασαν πρόσβαση σε apps της Google τα τηλέφωνα Mate 30 της Huawei

Τα smartphone Mate 30 που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Huawei Technologies έχασαν την πρόσβασή τους στη χειροκίνητη εγκατάσταση εφαρμογών Android της Google.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ερευνητής ασφαλείας John Wu σε ανάρτηση του σε μπλογκ την Τρίτη εξηγεί πώς οι χρήστες του Mate 30 της Huawei θα μπορούν να κατεβάσουν και θα εγκαταστήσουν με μη αυτόματο τρόπο εφαρμογές της Google, παρά το γεγονός ότι η κινεζική εταιρεία «φιγουράρει» στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι συσκευές Mate 30, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν σε νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G, έχασαν την άδεια για τη χειροκίνητη εγκατάσταση εφαρμογών Android, όπως ανέφεραν διάφοροι ειδικοί στα smartphone.

Μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή που επέτρεπε την εγκατάσταση εφαρμογών και υπηρεσιών Google στο Mate 30 Pro, η οποία ονομάζεται LZPlay, έκανε την εμφάνισή της παράλληλα με την κυκλοφορία της συσκευής.

Ωστόσο, εξαφανίστηκε μετά την ανάρτηση του Wu και πλέον μόνο η Google μπορεί να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή, μέσω του ελέγχου ασφαλείας SafetyNet.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v