Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαπραγματεύσεις KKR-Delpharm για πέντε μονάδες της Famar

Το ντιλ αναμένεται να φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ -274 εκατ. δολάρια- και να κλείσει τον Νοέμβριο.

Διαπραγματεύσεις KKR-Delpharm για πέντε μονάδες της Famar

Σχέδια μεγάλης επέκτασης έχει η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Delpharm, η οποία έχει ήδη αρκετές μονάδες στην Ευρώπη, με ντιλ για αγορά πέντε ακόμη, συμπεριλαμβανομένης μίας στη Βόρεια Αμερική, με 1.300 εργαζόμενους. Η συμφωνία αναμένεται να φτάσει στα €250 εκατ. (σ.σ. χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει μετρητά και τι ανάληψη υποχρεώσεων).

Σε ενημέρωσή της, η Delpharm σημειώνει ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με την KKR (που ελέγχει τη Famar), με έδρα την Ελλάδα, για την αγορά πέντε μονάδων, που βρίσκονται στη Γαλλία (Orléans, Aigle και St-Rémy-sur-Avre), καθώς και τη μονάδα της Famar στην Ολλανδία (Bladel) και στο Κεμπέκ του Καναδά.

Το ντιλ αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ ($274 εκατ.), σύμφωνα με την Delpharm, αναμένεται να κλείσει το Νοέμβριο, ενώ καλύπτει σχεδόν το ήμισυ του δικτύου των 11 μονάδων της Famar.

Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η KKR είναι και σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Elements Capital Partners, με αντικείμενο την πώληση μέρους των δραστηριοτήτων του άλλοτε κραταιού ομίλου Famar. Η προσφορά της Elements Capital αξιολογήθηκε ως καλύτερη στη διαγωνιστική διαδικασία, την οποία «έτρεξε» η Lazard, για λογαριασμό του ομίλου KKR, με αποτέλεσμα να της δοθεί αποκλειστικότητα εντός Αυγούστου, με τις σχετικές συζητήσεις να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Η προσφορά της Elements Capital αφορά μόνο στις δραστηριότητες του ομίλου σε Ελλάδα (ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ), Ισπανία και Ιταλία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v