Σχέδια μεγάλης επέκτασης έχει η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Delpharm, η οποία έχει ήδη αρκετές μονάδες στην Ευρώπη, με ντιλ για αγορά πέντε ακόμη, συμπεριλαμβανομένης μίας στη Βόρεια Αμερική, με 1.300 εργαζόμενους. Η συμφωνία αναμένεται να φτάσει στα €250 εκατ. (σ.σ. χωρίς να είναι ξεκάθαρο τι περιλαμβάνει μετρητά και τι ανάληψη υποχρεώσεων).
Σε ενημέρωσή της, η Delpharm σημειώνει ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με την KKR (που ελέγχει τη Famar), με έδρα την Ελλάδα, για την αγορά πέντε μονάδων, που βρίσκονται στη Γαλλία (Orléans, Aigle και St-Rémy-sur-Avre), καθώς και τη μονάδα της Famar στην Ολλανδία (Bladel) και στο Κεμπέκ του Καναδά.
Το ντιλ αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 250 εκατ. ευρώ ($274 εκατ.), σύμφωνα με την Delpharm, αναμένεται να κλείσει το Νοέμβριο, ενώ καλύπτει σχεδόν το ήμισυ του δικτύου των 11 μονάδων της Famar.
Οπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η KKR είναι και σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Elements Capital Partners, με αντικείμενο την πώληση μέρους των δραστηριοτήτων του άλλοτε κραταιού ομίλου Famar. Η προσφορά της Elements Capital αξιολογήθηκε ως καλύτερη στη διαγωνιστική διαδικασία, την οποία «έτρεξε» η Lazard, για λογαριασμό του ομίλου KKR, με αποτέλεσμα να της δοθεί αποκλειστικότητα εντός Αυγούστου, με τις σχετικές συζητήσεις να μην έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.
Η προσφορά της Elements Capital αφορά μόνο στις δραστηριότητες του ομίλου σε Ελλάδα (ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ), Ισπανία και Ιταλία.
Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin