Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tραμπ: Θα άρουμε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας εφόσον η τελευταία δεν αθετήσει τις δεσμεύσεις της τόνισε ο Τραμπ. Διαμήνυσε ότι είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει διαφορετική πορεία στη Μέση Ανατολή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα.

Tραμπ: Θα άρουμε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε την Τετάρτη ότι η εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία τηρείται, προσθέτοντας πως η Τουρκία έχει διαμηνύσει ότι θα διακόψει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και θα καταστήσει μόνιμη την εκεχειρία. 

Σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα άρουν τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας. «Οι κυρώσεις θα αρθούν εκτός αν γίνει κάτι το οποίο με δυσαρεστήσει», υπογράμμισε. Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως αναμένει από την Τουρκία να τηρήσει τη δέσμευση της να συγκρατήσει το ISIS. Αν δεν το κάνει, απείλησε ο κ. Τραμπ, τότε οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλλουν κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένου και στον χάλυβα και σε άλλα προϊόντα. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι ένας μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτών θα παραμείνουν στην περιοχή που υπάρχει πετρέλαιο.

Ας αφήσουμε κάποιον άλλον να πολεμήσει σε αυτή την αιματοβαμμένη άμμο, είπε ο κ. Τραμπ, ενώ επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση Ομπάμα, λέγοντας ότι μπορούσε να διώξει τον Άσσαντ από την εξουσία αλλά δεν το έκανε. 

O κ. Τραμπ τόνισε πως είναι αποφασισμένος να επιδιώξει μια διαφορετική πορεία στη Μέση Ανατολή. Πόσοι Αμερικανοί πρέπει να πεθάνουν στη Μέση Ανατολή σε αυτές τις αρχέγονες διαμάχες, διερωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v