Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζούκερμπεργκ: Δεν ξέρω αν θα πετύχει το Libra

Αν το Facebook δεν λανσάρει το Libra τότε θα το κάνει η Κίνα, δήλωσε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Ζούκερμπεργκ: Δεν ξέρω αν θα πετύχει το Libra

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

O ιδρυτής και CEO του Facebook προσπάθησε να υπερασπιστεί το σχέδιο για το λανσάρισμα του ψηφιακού νομίσματος Libra σε κατάθεση που έδωσε την Τετάρτη σε επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ. 

Όταν ρωτήθηκε αν πρέπει να ανατεθεί στο Facebook η διαχείριση συναλλαγών μέσω του Libra, o κ. Ζούκερμπεργκ απάντησε: «Βασικά δεν ξέρω αν το Libra θα πετύχει, αλλά θεωρώ ότι είναι σημαντικό να δοκιμάζει κανείς νέα πράγματα, εφόσον το κάνει με υπεύθυνο τρόπο».

Όπως μεταδίδει το Techcruch, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το ψηφιακό νόμισμα θα εκδοθεί μόνο εφόσον πληροί όλα τα ρυθμιστικά κριτήρια, ενώ παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σημείωσε ωστόσο ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μην υπάρχει καινοτομία

Παράλληλα, υποστήριξε πως αν δεν προχωρήσει το Facebook στη δημιουργία του Libra τότε ο πλανήτης θα χρησιμοποιεί κάποια κινεζική εκδοχή του. 

«Η Κίνα κινείται με ταχύτητα για να λανσάρει παρόμοιες ιδέες τους ερχόμενους μήνες» υπογράμμισε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v