Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοιξε ο δρόμος για πρόωρες κάλπες στη Βρετανία

Στηρίζει τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία ο επικεφαλής των Εργατικών, μετά την παράταση για το Brexit έως τις 31 Ιανουαρίου από την Ε.Ε. «Εκπληρώθηκε ο όρος μας να φύγει από το τραπέζι το Brexit χωρίς συμφωνία, ξεκινάμε προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε.

Ανοιξε ο δρόμος για πρόωρες κάλπες στη Βρετανία

Ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σε στελέχη του κόμματος σήμερα ότι ο όρος του κόμματος για να στηριχθούν πρόωρες εκλογές έχει εκπληρωθεί και ότι «θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία. 

«Συνέχεια δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για εκλογές και ότι η στήριξή μας εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία», είπε στα στελέχη της σκιώδους κυβέρνησής του. 

«Πλέον ακούσαμε από την Ε.Ε. ότι η παράταση έχει επιβεβαιωθεί για τις 31 Ιανουαρίου, οπότε τους επόμενους τρεις μήνες εκπληρώνεται ο όρος μας να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία. Θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο κ. Κόρμπιν. 

Οι εκλογές θα είναι οι τρίτες που θα διεξαχθούν στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η υπόσχεση του Μπόρις Τζόνσον ότι δεν θα προχωρήσει με τη συμφωνία που έκλεισε για το Brexit πριν εκλεγεί νέο κοινοβούλιο κάλυψε τους όρους που είχε θέσει ο Κόρμπιν, ότι θα έπρεπε να βγει εντελώς από το τραπέζι η πιθανότητα εξόδου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, πριν το κόμμα συναινέσει για τις εθνικές εκλογές.

Βρετανία: Νέα προσπάθεια για εκλογές κάνει σήμερα ο Τζόνσον

Μία νέα πρόταση για εκλογές θα κάνει σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, έτσι ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά την απόφαση για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Μπόρις Τζόνσον θα προσπαθήσει να περάσει νομοσχέδιο σήμερα από το κοινοβούλιο, με το οποίο θα ζητά εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Χρειάζεται απλή πλειοψηφία 320 ψήφων από τις 650 έδρες του βρετανικού κοινοβουλίου.

Οι Βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν χθες για τρίτη φορά την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές.

Υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου τάχθηκαν 299 βουλευτές, ενώ 70 την καταψήφισαν. Ωστόσο, ο κ. Τζόνσον χρειαζόταν 434 ψήφους για να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Το Εργατικό Κόμμα αντιτάχθηκε για μια ακόμα φορά στην έκκληση του αρχηγού των Τόρις για εκλογές, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να δίνει εντολή στους βουλευτές του να απέχουν από την ψηφοφορία. 

«Δεν θα αφήσουμε αυτή την παράλυση να συνεχιστεί και με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να προχωρήσουμε προς τις εκλογές», τόνισε ο Τζόνσον τη Δευτέρα στη Βουλή. «Αυτό το κοινοβούλιο δεν μπορεί πλέον να κρατάει τη χώρα σε ομηρεία», πρόσθεσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v