Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Fosun το «Thomas Cook» και τα brands Casa Cook και Cook’s Club

Η συμφωνία αφορά τόσο το σήμα Thomas Cook όσο και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook’s Club. Η παρουσία και τα σχέδια για την ελληνική αγορά.

Στη Fosun το «Thomas Cook» και τα brands Casa Cook και Cook’s Club

Έναντι τιμήματος 12,7 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε η εξαγορά του σήματος της Thomas Cook, συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών, των ονομάτων domain, των λογαριασμών κοινωνικών δικτύων και όλων των αδειών που σχετίζονται με το brand. Παράλληλα, η συμφωνία αφορά και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων Casa Cook και Cook’s Club.

Οπως θυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση το brand Thomas Cook έχει ιστορία 178 ετών. Το Casa Cook είναι ένα βραβευμένο brand boutique ξενοδοχείων που δίνει έμφαση στο design, στο υψηλής ποιότητας φαγητό και στην ευεξία των πελατών του. Το Cook's Club αποτελεί μια πρωτοπόρα αλυσίδα beach hotels, που σχεδιάστηκε για τη νέα γενιά ταξιδιωτών που αποζητούν διασκέδαση, ζωντανές διακοπές σε ξενοδοχεία που έχουν σύγχρονο και κομψό σχεδιασμό.

«Η εξαγορά του παγκόσμιου εμπορικού σήματος της Thomas Cook θα επιτρέψει στην Fosun Tourism να επεκτείνει τις τουριστικές της δραστηριότητες της αξιοποιώντας την ισχυρή δυναμική ανάπτυξης του κινεζικού εξερχόμενου τουρισμού, καθώς και την ισχυρή αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και της Thomas Cook. Επίσης, η διαχείριση των brands Casa Cook και Cook's Club, θα εμπλουτίσει περαιτέρω την προσφορά επιλογών διαμονής για τουριστικούς προορισμούς από τον Όμιλο, παρέχοντας στους πελάτες της Fosun ποιοτική εμπειρία διακοπών σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε σχετικά ο Πρόεδρος της Fosun Tourism, Qian Jiannong.

Η Fosun Tourism είναι ένας από τους κορυφαίους ολοκληρωμένους τουριστικούς ομίλους στον κόσμο και ο μεγαλύτερος όμιλος στα θέρετρα αναψυχής βάση εσόδων 2018, σύμφωνα με την έκθεση Frost & Sullivan. Οι κύριες δραστηριότητες του Ομίλου είναι: 

(i) θέρετρα, τα οποία λειτουργεί μέσω του Club Med SAS και του Club Med Joyview.

(ii) τουριστικούς προορισμούς, τους οποίους αναπτύσσει, λειτουργεί και διαχειρίζεται, συμπεριλαμβανομένης του Atlantis Sanya, του τουριστικού προορισμού στον κόλπο Haitang, στην εθνική ακτή της Sanya της επαρχίας Χαϊνάν.

Στην Ελλάδα λειτουργούν ξενοδοχεία κάτω από τα brands Casa Cook και Cook’s Club στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω. Η ενίσχυση της Ελλάδας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού συμπεριλαμβάνεται στον σχεδιασμό της Fosun Tourism. Σε παλιότερη συνέντευξή του ο Qian Jiannong είχε μιλήσει για δεκαπλασιασμό Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Fosun Tourism είναι o ιδιοκτήτης των Club Med. Στην Ελλάδα λειτουργεί αυτή τη στιγμή ένα ξενοδοχείο Club Med, στην περιοχή Γρεγολίμανο στη Βόρεια Εύβοια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v