Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την έκδοση ψηφιακού νομίσματος από την ΕΚΤ

Εκκληση στην ΕΚΤ να διερευνήσει το ενδεχόμενο έκδοσης δημόσιου ψηφιακού νομίσματος απευθύνει έγγραφο το οποίο μπορεί να συζητηθεί στο Ecofin της Παρασκευής.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την έκδοση ψηφιακού νομίσματος από την ΕΚΤ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να εξετάσει την έκδοση ενός δημόσιου ψηφιακού νομίσματος, αναφέρεται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις αντιδράσεις των ρυθμιστικών αρχών στα σχέδια του Facebook να λανσάρει το Libra.

To έγγραφο της Ε.Ε. το οποίο έχει δει το Reuters, καλεί επίσης το μπλοκ να υιοθετήσει μια κοινή προσέγγιση στα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας να απαγορεύει σχέδια που θεωρούνται αρκετά ριψοκίνδυνα. 

«Η ΕΚΤ και άλλες κεντρικές τράπεζες της Ε.Ε. θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν με ωφέλιμο τρόπο τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η έκδοση ψηφιακών νομισμάτων» σημειώνεται στο έγγραφο το οποίο έχει ετοιμάσει η φινλανδική προεδρία της Ε.Ε.

Η πρόταση μπορεί να συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών στο Ecofin της Παρασκευής. 

Το έγγραφο της Ε.Ε. επαναλαμβάνει παράλληλα τις ανησυχίες της G7 για τα ρίσκα που ενέχουν τα ιδιωτικά νομίσματα, κάνοντας αναφορά στο ξέπλυμα χρήματος, τη λειτουργία των συστημάτων πληρωμών, τη φορολόγηση και την κυβερνοασφάλεια. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v