Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τη συμφωνία για τους Κούρδους

Αύριο Τετάρτη η συνάντηση του προέδρου της Τουρκίας με τον Αμερικανό ομόλογό του. Επί τάπητος οι εξελίξεις στη Συρία. Διαμηνύει πως θα συνεχιστεί η διαδικασία επαναπατρισμού ξένων τρομοκρατών του ΙΚ.

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τη συμφωνία για τους Κούρδους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως θα πει στον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τηρήσει τη συμφωνία του περασμένου μήνα να απομακρύνουν τους Κούρδους μαχητές του YPG από την περιοχή στα σύνορα της Τουρκίας.

Είναι «αδύνατον να πούμε» πως οι «τρομοκράτες» έχουν αποσυρθεί  από τη λωρίδα της βορειοανατολικής Συρίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κ. Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση του για την Ουάσινγκτον, όπου προγραμματίζεται να συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μεταδίδει το Reuters.

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε επίσης πως θα συνεχιστεί η απέλαση τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες προέλευσής τους. «Ορισμένες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται από τότε που ξεκινήσαμε τη διαδικασία επαναπατρισμού ξένων τρομοκρατών του Daesh. Η Τουρκία ανησυχεί για το θέμα αυτό για χρόνια, ας ανησυχήσουν άλλοι τώρα», είπε.

Πρόσθεσε πως δεν έχει σημασία αν αυτές οι χώρες θα δεχθούν τους τρομοκράτες ή όχι.

«Ο Αμερικανός τρομοκράτης του Daesh, που βρίσκεται αποκλεισμένος στη νεκρή ζώνη στα ελληνικά σύνορα, δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας, οι απελάσεις θα συνεχιστούν ασχέτως», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v