Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χονγκ Κονγκ: «Κατέβηκε» η πληροφορία για απαγόρευση κυκλοφορίας

Η κινεζική εφημερίδα Global Times είχε μεταδώσει στο Twitter ότι η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει το Σαββατοκύριακο απαγόρευση κυκλοφορίας. Τέταρτη συνεχόμενη μέρα διαδηλώσεων. Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια.

Χονγκ Κονγκ: «Κατέβηκε» η πληροφορία για απαγόρευση κυκλοφορίας

Αφαιρέθηκε η πληροφορία που είχε αναρτήσει νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter η κινεζική Global Times--η ταμπλόιντ εφημερίδα που ανήκει στην επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, τη Λαϊκή Ημερησία--σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ πρόκειται να επιβάλει το σαββατοκύριακο απαγόρευση της κυκλοφορίας. Η αιτία της κίνησης είναι ότι ο διευθυντής της έκρινε ότι οι πληροφορίες για να στηρίξουν το δημοσίευμα "ήταν ανεπαρκείς".

Η σχετική ανάρτηση είχε γίνει στις 09:16 ώρα Ελλάδος και η εφημερίδα επικαλούνταν μη κατονομαζόμενες πηγές. Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ έχουν γίνει ιδιαίτερα βίαιες τις τελευταίες ημέρες.

Η πρώην βρετανική αποικία παραμένει σε παράλυση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα από τους φιλοδημοκρατικούς διαδηλωτές, τους οποίους η αστυνομία κατηγόρησε ότι έριξαν βέλη εναντίον της, οι οποίοι έχουν κλείσει δρόμους και εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες διαδηλώσεων το κίνημα διαμαρτυρίας υιοθέτησε αυτή την εβδομάδα νέα τακτική, τη λεγόμενη «γενικευμένη κινητοποίηση». Συνίσταται στην αύξηση των δράσεων μικρής έκτασης, τις οποίες διεξάγουν μικρές ομάδες, κυρίως φοιτητών, με στόχο να εξαντλήσουν την αστυνομία.

Σχολεία και πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά σήμερα και τα νοσοκομεία ανέβαλαν τις μη επείγουσες επεμβάσεις. Πολλά καταστήματα επίσης δεν άνοιξαν.

Εξάλλου η αστυνομία έκανε σήμερα το πρωί χρήση δακρυγόνων κοντά στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v