Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Amazon: Στην αντεπίθεση κατά Τραμπ για το ντιλ των $10 δισ. με την Microsoft

Η εταιρεία, που επίσης διεκδικούσε τη γιγαντιαία σύμβαση για την ανάπτυξη του cloud του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, υποστηρίζει ότι κατά τη διαδικασία υπήρξαν σαφείς ελλείψεις, λάθη και διακριτική μεταχείριση.

Amazon: Στην αντεπίθεση κατά Τραμπ για το ντιλ των $10 δισ. με την Microsoft

Κατά της απόφασης του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας για ανάθεση στη Microsoft της γιγαντιαίας σύμβασης που αφορά την ανάπτυξη του συστήματος του για την αποθήκευση δεδομένων στο Διαδίκτυο («cloud») θα κινηθεί η Amazon.

Η αξία της σύμβασης JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) ενδέχεται να φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και την διεκδικούσε επίσης η Amazon.

Η σύμβαση, δεκαετούς διάρκειας, έχει στόχο να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα πληροφορικής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της νέας αρχιτεκτονικής αποθήκευσης δεδομένων, το Πεντάγωνο αποφάσισε η σύμβαση να έχει μόνο έναν ανάδοχο, παρά να μοιραστεί σε πολλές εταιρείες με πολλές προσκλήσεις υποβολής προσφορών.

Η Amazon δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να εξετάζονται και να διορθώνονται αυτά τα θέματα», υποστηρίζοντας ότι η διαχείριση για το έργο JEDI είχε «σαφείς ελλείψεις, λάθη και αδιαμφισβήτητη διακριτική μεταχείριση».

Η Google αποσύρθηκε από την κούρσα τον Οκτώβριο του 2018, εξηγώντας ότι «δεν έλαβε εγγυήσεις» πως η σύμβαση αυτή θα «συμμορφωνόταν προς τις αρχές [της] όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v