Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση φόρου στο πετρέλαιο αγροτών εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μελετά τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των αγροτικών αποζημιώσεων.

Μείωση φόρου στο πετρέλαιο αγροτών εξετάζει η κυβέρνηση

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους οινοπαραγωγούς τον ΕΦΚ στο κρασί τον οποίο έχουν προπληρώσει και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο για τους αγρότες, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τη πορεία των δημοσιονομικών και το πλεόνασμα που θα υπάρχει στο τέλος του χρόνου. Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και κονδύλια από τα οποία οι αγρότες θα μπορούν να αντλούν χαμηλότοκα δάνεια.

Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης, δέχθηκε on air ερωτήσεις από τον Πρόεδρο των αγροτών Νέστου, Σάββα Αργυράκη και έδωσε απαντήσεις για του εργάτες γης αλλά και για τα ασφαλιστικά χρέη των αγροτών, ενώ αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση είναι ήδη σε συζητήσεις για τη συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα των αποζημιώσεων των αγροτών.

Ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης στις αποζημιώσεις των αγροτών, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης των εισφορών στον ΕΛΓΑ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυτή την κατεύθυνση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ. Επίσης διευκρίνισε ότι το μοντέλο που εξετάζεται είναι ένα σύστημα μεικτής ασφάλισης με τη συμμετοχή και του ΕΛΓΑ, αλλά και των ιδιωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v