Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις για το 2019

Στο Τop 5 φιγουράρουν ασιατικές πόλεις, Χονγκ Κονγκ, Μπανγκόκ, Μακάο και Σιγκαπούρη, όπως και το Λονδίνο, που χάνει ωστόσο δύο θέσεις. Εκτός δεκάδας η Νέα Υόρκη. Ποια κάνει το μεγαλύτερο άλμα και από πού έρχονται οι εκπλήξεις.

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις για το 2019

Πιο δημοφιλής πόλη όσον αφορά τις προτιμήσεις των επισκεπτών από τον υπόλοιπο κόσμο αναμένεται να παραμείνει για το 2019 το Χονγκ Κονγκ, παρά τις διαδηλώσεις και τα βίαια επεισόδια που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες. 

Η λίστα υπολογίστηκε με βάση δεδομένα από ένα μέρος της χρονιάς, γεγονός που σημαίνει ότι η θέση του Χονγκ Κονγκ θα μπορούσε να αλλάξει, καθώς ο τουριστικός τομέας του έχει δεχθεί πλήγμα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στη δεύτερη θέση φιγουράρει η Μπανγκόκ, στην τρίτη το Μακάο, ακολουθεί η Σιγκαπούρη, ενώ το Λονδίνο ολοκληρώνει το Τop 5, χάνοντας ωστόσο δύο θέσεις. 

Η Νέα Υόρκη, ο πιο δημοφιλής αμερικανικός προορισμός για τους επισκέπτες από τον υπόλοιπο κόσμο, αναμένεται να υποχωρήσει στην 11η θέση από την 8η που είχε προηγουμένως. Επόμενες αμερικανικές πόλεις στη λίστα των 100 πιο δημοφιλών προορισμών είναι το Μαϊάμι (29η), το Λος Αντζελες (33η) και το Λας Βέγκας (38η). 

Την έρευνα έκανε η Euromonitor και αφορά αφίξεις αλλοδαπών τουριστών που παραμένουν περισσότερο από 24 ώρες αλλά λιγότερο από έναν χρόνο σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Οι αφίξεις αυτές μπορεί να αφορούν επιχειρηματικά ταξίδια, αναψυχή ή επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό. 

To μεγαλύτερο άλμα στη λίστα των δημοφιλών προορισμών έρχεται από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου, που αναμένεται να λάβει την 63η θέση, από την 82η που ήταν πέρυσι. Αξιοσημείωτη είναι και η πορεία των πόλεων Αγκρα και Mπανγκαλόρ στην Ινδία, όπως και της Σεμπού στις Φιλιππίνες. 

Στην Ευρώπη, πιο παραδοσιακοί προορισμοί, όπως Βαρκελώνη, Μιλάνο και Βιέννη διολισθαίνουν χαμηλότερα στη λίστα, ενώ πόλεις σε Κροατία, Σλοβενία και Σουηδία κινούνται ανοδικά, αν και δεν βρίσκονται τέτοιες τοποθεσίες στο Τop 100 των δημοφιλών πόλεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v