Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποιήσεις από ΗΠΑ προς Λονδίνο για τη Huawei

Οποιαδήποτε απόφαση για είσοδο της κινεζικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στα δίκτυα 5G ενέχει κινδύνους και δίνει δυνατότητα για πρόσβαση σε εθνικά μυστικά, τονίζει η Ουάσιγκτον, την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να πάρει αποφάσεις.

Προειδοποιήσεις από ΗΠΑ προς Λονδίνο για τη Huawei

Εντείνει τις προειδοποιήσεις του ο Λευκός Οίκος προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όσον αφορά την είσοδο της Huawei στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5G, υποστηρίζοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο τις μυστικές υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Robert O’ Brien, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στους FT ότι οποιαδήποτε απόφαση βρετανικής κυβέρνησης που θα επέτρεπε στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να συμμετάσχει στα δίκτυα 5G της χώρας θα είχε τον κίνδυνο να δώσει στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα πρόσβαση σε λεπτομέρειες των Βρετανών πολιτών καθώς και τη δυνατότητα να κλέψει εθνικά μυστικά.

Η αυξημένη πίεση από τον Λευκό Οίκο έρχεται, καθώς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να αποφασίσει εάν θα απαγορεύσει τη Huawei από τα δίκτυα 5G της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v