Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cineworld κατά Netflix για την κατρακύλα στο box office

Η ταινία «Ο Ιρλανδός» προβλήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στα σινεμά. Πολύ σύντομα έγινε διαθέσιμη στην πλατφόρμα video streaming, οδηγώντας σε χαμηλές εισπράξεις στους κινηματογράφους, τονίζει ο CEO του δεύτερου μεγαλύτερου κινηματογραφικού ομίλου παγκοσμίως.

Cineworld κατά Netflix για την κατρακύλα στο box office

Κατηγορίες κατά του Netflix απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Cineworld, καθώς κατά τη γνώμη του το ίδιο το δίκτυο οδήγησε την ταινία του «The Irishman» σε «ασήμαντα» έσοδα. Κι αυτό, γιατί κυκλοφόρησε την ταινία του για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στους κινηματογράφους και πολύ γρήγορα την πρόβαλε στην πλατφόρμα του.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Mooky Greidinger, που ηγείται του δεύτερου κινηματογραφικού ομίλου του κόσμου, δήλωσε ότι η υπηρεσία video streaming, που χρηματοδότησε την ταινία, την εμπόδισε να χτυπήσει πρωτιά στα έσοδα. «Ο Ιρλανδός» βγήκε στα σινεμά των Ηνωμένων Πολιτειών την 1η Νοεμβρίου και της Βρετανίας στις 8 Νοεμβρίου, ενώ έγινε διαθέσιμη στο Netflix από τις 27 Νοεμβρίου.

«Ο Ιρλανδός έχασε πολλά χρήματα από τα ταμεία των κινηματογράφων», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ενωση Αμερικανικού Κινηματογράφου, τα έσοδα παγκοσμίως από τα κινηματογραφικά ταμεία το 2018 ήταν 41,1 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 1% από το 2017. Οι δαπάνες για τηλεόραση και κινηματογράφο στο σπίτι αυξήθηκαν κατά 16%, φτάνοντας τα $55,7 δισ. 

Περισσότερα από 26 εκατ. άτομα παρακολούθησαν τον «Ιρλανδό» την πρώτη εβδομάδα προβολής του στο Netflix. 

Υπενθυμίζεται ότι στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v