Ενισχύει το ετήσιο guidance για τα κέρδη η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένει τα κέρδη μετά φόρων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου να κυμανθούν μεταξύ 950 εκατ. και 1,05 δισ. ευρώ. Αναμένει ωστόσο να διευρυνθούν οι απώλειες από τη Laudamotion.

Ενισχύει το ετήσιο guidance για τα κέρδη η Ryanair

Ενισχύει το ετήσιο guidance η Ryanair για το έτος χρήσης 2020, με στήριξη από την ισχυρή περίοδο των Χριστουγέννων. Η αυστριακή θυγατρική της ωστόσο, Laudamotion, συνεχίζει να υποαποδίδει, ενώ οι απώλειές της αναμένεται να διευρυνθούν.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αναμένει τα κέρδη μετά φόρων για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου να κυμανθούν μεταξύ 950 εκατ. και 1,05 δισ. ευρώ.

Το προηγούμενο guidance έκανε λόγο για 800 εκατ. με 900 εκατ. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι κρατήσεις για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου κινούνται 1% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, καθώς και ότι πιστεύει πως αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερους από τους αναμενόμενους ναύλους, κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η αεροπορική αναμένει πως η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί στα 154 εκατ. από 153 εκατ. που ανέμενε προηγουμένως.

Η Laudamotion εξακολουθεί να υποαποδίδει και αναμένεται να μεταφέρει 6,5 εκατ. επιβάτες το έτος χρήσης 2020. Ο μέσος όρος των ναύλων αναμένεται να είναι 15 εκατ. ευρώ χαμηλότερος. Ως αποτέλεσμα θα διευρυνθούν οι καθαρές ζημιές  της.

H μετοχή της κερδίζει πάνω από 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v