Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιράν: Πληροφορίες για πυροβολισμούς εναντίον διαδηλωτών

Ο διοικητής της αστυνομίας διαψεύδει, λέγοντας πως τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

Ιράν: Πληροφορίες για πυροβολισμούς εναντίον διαδηλωτών

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πυροβολισμούς κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, αφού το Ιράν παραδέχθηκε ότι κατέρριψε από λάθος ουκρανικό επιβατικό αεροσκάφος, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Προς το παρόν δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή η αυθεντικότητα των βίντεο που αναρτήθηκαν αργά χθες Κυριακή στο Διαδίκτυο και τα οποία δείχνουν αίμα στο έδαφος και ανθρώπους που έμοιαζαν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα.

Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν "Μην τους χτυπάτε!"

Ο διοικητής της αστυνομίας της ιρανικής πρωτεύουσας, από την πλευρά του, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε σήμερα στον ιστότοπο της κρατικής τηλεόρασης, τόνισε ότι η αστυνομία στην Τεχεράνη δεν πυροβόλησε εναντίον των διαδηλωτών καθώς τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

"Στις διαδηλώσεις η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν πυροβόλησε, διότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν λάβει εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση", τόνισε ο Χοσεΐν Ραχιμί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v