Ντιλ $5,3 δισ. από τη Visa για την εξαγορά της Plaid

Η συμφωνία εμβαθύνει τις σχέσεις με τη Σίλικον Βάλεϊ, την ώρα που η Visa κάνει ακόμη μία προσπάθεια για περαιτέρω είσοδο προς τον ταχεία αναπτυσσόμενο τομέα της fintech.

Ντιλ $5,3 δισ. από τη Visa για την εξαγορά της Plaid

Συμφωνία απόκτησης της Plaid, έναντι 5,3 δισ. δολαρίων, έκλεισε η Visa. Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, πρόκειται για έναν όμιλο που συνδέει fintech εταιρείες με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πελατών τους.

Η απόκτηση της εταιρείας από τη Σίλικον Βάλεϊ, που υποστηρίζεται από τεχνολογικούς επενδυτές υψηλού προφίλ συμπεριλαμβανομένων των Mary Meeker και Andreessen Horowitz καθώς και της Goldman Sachs, έρχεται δύο χρόνια αφότου η αποτίμησή της έφτασε στα $2,65 δισ.

Για τη Visa αυτό το ντιλ υπογραμμίζει την τελευταία προσπάθειά της για περαιτέρω είσοδο προς τον ταχεία αναπτυσσόμενο τομέα fintech. Το 2017 απέκτησε μειοψηφικό μερίδιο στη σουηδική εταιρεία υπηρεσιών πληρωμών Klarna.

Η Plaid παρέχει το λεγόμενο λογισμικό «aggregator» που επιτρέπει σε εταιρείες fintech και άλλες εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού του πελάτη. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν τις εφαρμογές οικονομικού σχεδιασμού Mint and Acorns και την εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων Venmo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v