Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λεγκέρι (Frontex): Αύξηση 46% στις αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία

Ο αριθμός των αφίξεων την περασμένη χρονιά ήταν ο υψηλότερος από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Λεγκέρι (Frontex): Αύξηση 46% στις αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία

Ο αριθμός των μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη από την Τουρκία αυξήθηκε σημαντικά την περασμένη χρονιά, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσία προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, Φαμπρίτσε Λεγκέρι.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο κ. Λεγκέρι ανέφερε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ότι περισσότεροι από 82.000 μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ευρώπη το 2019, μια αύξηση 46% σε σχέση με πέρυσι.

«Τούτο οφείλεται κυρίως στην κατάσταση στη Συρία, αλλά και στην αναταραχή στο Αφγανιστάν και την αλλαγή πολιτικής απέναντι στους Αφγανούς από τις ιρανικές και πακιστανικές αρχές» σημείωσε ο κ. Λεγκέρι.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κατηγορήσει την τουρκική ακτοφυλακή, λέγοντας ότι «εργάζεται σωστά» για τον εντοπισμό όσων προσπαθούν να φύγουν.

Σύμφωνα με τη Frontex, ο αριθμός των αφίξεων την περασμένη χρονιά ήταν ο υψηλότερος από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v