Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: 30 συλλήψεις στην κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων

Το κίνημα συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.

Γαλλία: 30 συλλήψεις στην κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων

Η αστυνομία του Παρισιού συνέλαβε πάνω από 30 ανθρώπους το Σάββατο έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές που συμμετείχαν στη νέα κινητοποίηση των λεγόμενων «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με το δίκτυο Franceinfo, υπήρξαν εντάσεις στην περιοχή του Gare de l'Est, ενός από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Παρισιού, στο δέκατο διαμέρισμα, όπου διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους και έσπασαν υαλοπίνακες.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του εναντίον των πολιτικών του προέδρου του Εμανουέλ Μακρόν για πάνω από έναν χρόνο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ενώθηκε με τα συνδικάτα στις πορείες εναντίον των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση στις συντάξεις και ευρύτερα στο ασφαλιστικό σύστημα.

Έπειτα από εβδομάδες απεργιών και διαδηλώσεων, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα μεταφορών του Παρισιού αναμένεται να βελτιωθεί στις αρχές της εβδομάδας.

«Υπάρχουν καλές πιθανότητες» οι συγκοινωνίες να αποκασταθούν πλήρως από αύριο Δευτέρα, εκτίμησε ο Λοράν Τζεμπαλί, στέλεχος του συνδικάτου UNSA-RATP, σε δηλώσεις του στη Le Parisien που δημοσιεύθηκαν χθες Σάββατο.

Οι εργαζόμενοι θα χρειαστεί να «φορτίσουν μπαταρίες», σύμφωνα με τον Τζεμπαλί, που επισήμανε ωστόσο ότι γενικά υπάρχει αποφασιστικότητα οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό να συνεχιστούν.

Η συνδικαλιστική ένωση κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές της να συμμετάσχουν στην επόμενη μαζική κινητοποίηση, την 24η Ιανουαρίου.

Έπειτα από τις υποχωρήσεις που έκανε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση στις συγκοινωνίες βελτιώθηκε αισθητά την περασμένη εβδομάδα. Αρκετές γραμμές του μετρό λειτουργούν πλέον σχεδόν κανονικά τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Οι κινητοποιήσεις εναντίον των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν διαρκούν πάνω από έξι εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v