Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Παραιτήθηκε ο Ντι Μάιο από την ηγεσία του κόμματος

Στις 18:00 ώρα Ελλάδος θα κάνει δηλώσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του. Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα. Πάνω από 30 βουλευτές των 5 Αστέρων έχουν αφήσει τις έδρες τους από την έναρξη της τρέχουσας θητείας.

RTRS: Παραιτήθηκε ο Ντι Μάιο από την ηγεσία του κόμματος

Πληροφορίες και πηγές του πρακτορείου Reuters θέλουν τον επικεφαλής του κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Λουίτζι Ντι Μάιο, να έχει παραιτηθεί σήμερα από την ηγεσία του.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντι Μάιο, που είναι και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, θα κάνει δηλώσεις στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Το Κίνημα των 5 Αστέρων πήρε 33% στις εθνικές εκλογές του 2018 αλλά από τότε η δημοτικότητά του καταγράφει απότομη πτώση, με τις πιο πρόσφατες έρευνες να το θέλουν γύρω στο 15%.

Στο άκουσμα της είδησης οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων ενισχύονται 5-8 μονάδες βάσης, με την απόδοση του 10ετούς να ενισχύεται 7,6 μονάδες βάσης, στο 1,44%.

Πάνω από 30 βουλευτές των 5 Αστέρων έχουν αφήσει τις έδρες τους από την έναρξη της τρέχουσας θητείας. Κάποιοι έχουν παραιτηθεί, άλλοι έχουν εκδιωχθεί.

Αν και η παραίτησή του δεν αναμένεται να ρίξει την κυβέρνηση, υπογραμμίζει ωστόσο τον βαθύ διχασμό του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v