Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόστιμο στο Facebook απειλεί να βάλει η Ιταλία

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού ισχυρίζεται ότι το κοινωνικό δίκτυο απέτυχε να συμμορφωθεί με δέσμευση του 2018. Οι χρήστες δεν γνωρίζουν ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες δίνονται σε τρίτα μέρη.

Πρόστιμο στο Facebook απειλεί να βάλει η Ιταλία

Να επιβάλουν πρόστιμο στο Facebook απειλούν οι ιταλικές αρχές, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν κατάφερε να συμμορφωθεί στην δέσμευση που έδωσε έναν χρόνο πριν, δηλαδή να παρέχει στους χρήστες του περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες τους.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το πρόστιμο θα μπορούσε να φτάσει στα 5 εκατ. ευρώ, καθώς το δίκτυο δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευση που ζητήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018. Εκείνη την ημέρα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε δύο πρόστιμα στο Facebook, συνολικού ύψους 10 εκατ.

Αιτία ήταν η επιθετική πολιτική του δικτύου, με την οποία χρησιμοποιούσε τα δεδομένα των χρηστών και τα μετέφερε σε τρίτα μέρη για εμπορικούς λόγους, χωρίς να ενημερώνει κατά την εγγραφή τους για τη χρήση τους.

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι το Facebook δεν έχει δημοσιεύσει τροποποιημένη δήλωση στην ιστοσελίδα του και την app, όπως του δόθηκε εντολή να κάνει πριν από 14 μήνες. Ετσι, όπως υποστηρίζουν, οι χρήστες μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν για τη συλλογή των δεδομένων τους.

«Κάναμε αλλαγές πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων των όρων χρήσης της υπηρεσίας, για να είναι σαφές... Αυτές οι αλλαγές είναι μέρος της δέσμευσης που δίνουμε στον κόσμο για διαφάνεια και έλεγχο των πληροφοριών του», απαντάει το κοινωνικό δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v