Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάας (Γερμανός ΥΠΕΞ): Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Σε συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Ύπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Μάας δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν ψευδαισθήσεις» για την Διάσκεψη του Βερολίνου.

Μάας (Γερμανός ΥΠΕΞ): Κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη τάχθηκε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν να συνεχίζεται η παράδοση όπλων από το εξωτερικό στις δύο αντίπαλες πλευρές του λιβυκού εμφυλίου, αλλά και η άφιξη νέων ξένων μαχητών στην χώρα.

Σε συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον Ύπατο Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, ο κ. Μάας δήλωσε ότι «δεν υπήρχαν ψευδαισθήσεις» για την Διάσκεψη του Βερολίνου, αλλά και ότι το ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει ένα ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο θα καθιστά σαφές προς όλους όσοι παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων «ότι αυτό δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, από την πλευρά του ο κ. Μπορέλ αναγνώρισε πάντως ότι αυτού του είδους τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σε μια νύχτα και έκανε λόγο για ενδεχόμενη συνάντηση των συμμετεχόντων στην Διάσκεψη του Βερολίνου, σε υπουργικό επίπεδο, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας η οποία διοργανώνεται στο Μόναχο από 14 έως 16 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v